Dé specialist in gepersonaliseerde chocolade
Toon prijzen Excl. btw
Incl. btw
Een van de grootste culinaire uitdagingen is het vinden van de juiste combinatie tussen chocolade en wijn. Honderdduizenden smaakrichtingen zijn er te bedenken op het gebied van wijnen, maar ook zeker zo veel op het gebied van chocolade. Niet alleen de herkomst van de cacao en de cacaobonen variëteit, maar ook het gisten, branden en mengen bepalen de uiteindelijke smaak.
Iedere wijn, ieder gebied of ieder druivensoort geeft richting aan de uiteindelijke smaak. De wijn kan vet zijn, mollig, alcoholrijk, kruidig of fruitig. Iedere smaakrichting geeft meteen de eis aan, waaraan ook een bijpassende chocolade of praline moet voldoen. De smaken van beide producten moeten elkaar completeren of ze moeten enorm contrasteren, maar de ene mag de andere absoluut niet overheersen. Een pure chocolade met bijvoorbeeld 85% cacao combineren met een heel lichte witte wijn zal dan ook geen bevredigende smaaksensatie opleveren. Gelukkig zijn er, in tegenstelling tot wat tot eind vorige eeuw algemeen werd aangenomen, honderdduizenden prachtige combinaties te maken tussen chocolade en wijn. Dat geldt voor zowel gewone- als verstrekte wijnen en voor massieve chocolades en pralines.
Serveer chocolade en pralines altijd op kamertemperatuur. Nét als bij wijn proef je chocolade in drie stappen: kijken, ruiken en proeven. Laat de praline langzaam smelten op je tong en probeer de verschillende smaken te onderscheiden. Bewaar chocolade en chocoladeproducten nooit in de koelkast. Bewaar ze koel en donker en verre van sterk geurende (etens-)waren. Aanbevolen temperatuur ongeveer 18 graden.
Bepaal zelf de meest sublieme combinatie tussen verschillende chocolade-smaken en een bepaalde wijn. Een mooie Chardonnay met witte, naar vanille geurende en smakende chocolade. Een melkchocolade, met een zachte romigheid met een Merlot, een pure chocolade met een Banyuls… honderdduizenden perfect passende combinaties zijn er te maken. Denk er goed aan; je zit zélf aan het stuur. Niemand kan of mag jou vertellen wat je lekker moet vinden. Dat bepaal jij helemaal zelf.
Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.
Ik wil mijn foto haarscherp op chocolade Ik zoek een chocoladecadeau voor mijn relaties of vrienden, maar dan een geschenk, helemaal van mezelf. Nou, wat kan er meer van jezelf zijn dan...
Lees meerJe hebt paaseieren en gepersonaliseerde paaseieren Een gepersonaliseerd chocolade paasei als geschenk versturen is een supergoed idee. Vier Pasen, vier het voorjaar, vier je relatie, of het nu zakelijk of privé is....
Lees meerChocoladeletters bestellen voor bedrijven Wil je chocoladeletters bestellen voor jouw bedrijf of organisatie, voor klanten of voor jouw collega’s? Dan heb je natuurlijk andere eisen dan dat je privé één of enkele...
Lees meerWij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.