Welkom bij Tasty Present

Chocolate meets wine

Home » Chocolade weetjes » Chocolate meets wine

Een van de grootste culinaire uitdagingen  is het vinden van de juiste combinatie tussen chocolade en wijn. Honderdduizenden smaakrichtingen zijn er te bedenken op het gebied van wijnen, maar ook zeker zo veel op het gebied van chocolade. Niet alleen de herkomst van de cacao en de cacaobonen variëteit, maar ook het gisten, branden en mengen  bepalen de uiteindelijke smaak.

Met wijn is het niet anders

Iedere wijn, ieder gebied of ieder druivensoort  geeft richting aan de uiteindelijke smaak. De wijn kan vet zijn, mollig, alcoholrijk, kruidig of fruitig. Iedere smaakrichting geeft meteen de eis aan, waaraan ook een bijpassende chocolade  of praline moet voldoen. De smaken van beide producten moeten elkaar completeren of ze moeten enorm contrasteren, maar de ene mag de andere absoluut niet overheersen. Een pure chocolade met bijvoorbeeld 85% cacao combineren met een heel lichte witte wijn zal dan ook geen bevredigende smaaksensatie opleveren. Gelukkig zijn er, in tegenstelling tot wat tot eind vorige eeuw algemeen werd aangenomen, honderdduizenden prachtige combinaties te maken tussen chocolade en wijn. Dat geldt voor zowel gewone- als verstrekte wijnen en voor massieve chocolades en pralines.

Kamertemperatuur

Serveer chocolade en pralines altijd op kamertemperatuur.  Nét als bij wijn proef je chocolade in drie stappen: kijken, ruiken en proeven. Laat de praline langzaam smelten op je tong en probeer de verschillende smaken  te onderscheiden. Bewaar chocolade en chocoladeproducten nooit in de koelkast. Bewaar ze koel en donker en verre van sterk geurende (etens-)waren. Aanbevolen temperatuur ongeveer 18 graden.

Bepaal zelf de meest sublieme combinatie tussen verschillende chocolade-smaken en een bepaalde wijn. Een mooie Chardonnay met witte, naar vanille geurende en smakende chocolade. Een melkchocolade, met een zachte romigheid met een Merlot, een pure chocolade met een Banyuls… honderdduizenden perfect passende combinaties zijn er te maken. Denk er goed aan; je zit zélf aan het stuur. Niemand kan of mag jou vertellen wat je lekker moet vinden. Dat bepaal jij helemaal zelf.

Offerte of nog vragen?

Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.

Heerlijke chocolade geschenken

Bestel razendsnel jouw gepersonaliseerde chocoladegeschenken. Verstuur vandaag nog jouw eigen tekst ín chocolade, een foto óp chocolade of een letter ván chocolade. Kies, upload je afbeelding of boodschap, bepaal je tekst op de wenskaart en geef het afleveradres door; klaar. Per stuk of in grote aantallen. Doorgaans vandaag besteld, vandaag verzonden.

ChocoGiftbox 9 Sinterklaas SeizoenChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 9 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende sinterklaasdecoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

5,77
Op vooraad!
ChocoGiftbox 18 Sinterklaas Seizoen 198 gramChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 18 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende Sinterklaas-decoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

10,85
Op vooraad!
Chocolade Kerstboom Red Velvet (175 gram)Tasty Present Chocolade Algemeen 02

De Kerstkleur bij uitstek; warm-fluweelrood, oftewel Red Velvet. De meest sfeervolle kerstbedrukking op een chocolade kerstboom, maarliefst 175 gram. Heerlijk om alleen of met meerdere mensen van te genieten. Kerstchocolade in een wel heel bijzondere vorm. Dit kerstgeschenk is bij uitstek geschikt om per brievenbuspost te versturen. Bestel de chocolade kerstboom per stuk, of in grote hoeveelheden. Wij kunnen ze tot op de deurmat bij de ontvanger(s) afleveren.

8,75
Op vooraad!
Kies de gewenste letter en het formaat. Onze Extra Large letters zijn 200+ gram, Large 175 gram en Medium 80 gram. Je kunt per letter meteen de gewenste hoeveelheid bestellen.
Vanaf 3,12
Chocotelegram 14 GeschenkdoosChocotelegram 06

Breng je persoonlijke wens over in chocolade met onze Chocotelegram! Met 14 chocoladeblokjes is het mogelijk een geheel eigen tekst in chocolade samen te stellen. Type eenvoudig jouw tekst door middel van het chocolade-toetsenbord. Klik hiervoor op de knop "personaliseer je chocolade". Voeg emoticons of andere afbeeldingen toe om jouw persoonlijke chocolade telegram ook echt jóuw cadeau te maken. Voor bijna iedere gelegenheid zijn er afbeeldingen beschikbaar. Iets te vieren? Kies dan voor een taart, ballonnen of een champagnefles. Maar ook om bijvoorbeeld iemand een pluim te geven hebben we chocolaatjes, zoals een gekleurd 'goed gedaan' -duimpje. Het Chocotelegram wordt gemaakt van (h)eerlijke duurzaam geproduceerde Cocoa Horizons Belgische chocolade.

10,35
Op vooraad!
Pakket van 50 logoblokjesChocoImage 04

Een chocolade blokje, gemaakt van een laagje witte- en melk-chocolade, voorzien van je bedrijfslogo, tekst of afbeelding. De chocolaatjes worden individueel verpakt in een gouden tray met transparante deksel. Hierdoor ideaal om uit te delen op een beurs of evenement, of om bijvoorbeeld deze te presenteren op de receptiebalie. Door middel van een speciaal print procedé kunnen wij met eetbare kleurstoffen iedere gewenste afbeelding op chocolade printen.

42,00
Op vooraad!
Luxe Kerstbonbons 180 gramTasty Present Chocolade Algemeen 02

Sfeervolle geschenkdoos met heerlijke handgemaakte bonbons en aangevuld met 4 pralines met kerstmotief. Jouw eigen bedrijfslogo op de vier hoeken? Dat kan. Informeer naar de mogelijkheden. Onze chocolade is duurzaam geproduceerd, onder Cocoa Horizons certificering. 

12,75
Op vooraad!
Sinterklaas Duo 200 gramTasty Present Chocolade Algemeen 03

Is een keuze tussen chocoladeletter en kruidnoten moeilijk? Dan geef je ze toch allebei! Een heerlijke chocoladeletter S melk (80 gram) én een mix van gechocolateerde kruidnoten (120 g), samen in  een mooie geschenksleeve. 

8,75
Op vooraad!

Vragen?

Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.