Dé specialist in gepersonaliseerde chocolade

Toon prijzen Excl. btw

Incl. btw

Winkelmand
0

Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Start met winkelen

Chocolade bewaren, waar moet je op letten

Productaanbod » Chocolade bewaren, waar moet je op letten

Iedereen weet, dat chocolade een product is dat bij hogere temperaturen smelt. Rond de 23 graden is al een punt waar chocolade van consistentie begint te veranderen. Dat is nu ook precies de grote kracht van chocolade; het smelten bij lichaamstemperatuur.

De functie van het smelten in de mond is belangrijk voor het vrijkomen van smaken en geuren. Net als bij wijn, proef je 90% met je neus. Alleen chocolade heeft ook nog een zeer belangrijk mondgevoel. Als je massieve chocolade, bijvoorbeeld een tablet of een Chocotelegram blokje, gewoon in je mond stopt, doorbijt en doorslikt, zul je hoegenaamd niets proeven. Smaken en geuren komen pas los als je de chocolade op je tong laat smelten en zachtjes door je mond beweegt.  Zó subtiel is chocolade en zó jammer is het dan ook, als je zonder nadenken chocolade eet, en er niet echt van geniet. Vanaf nu; geen hap slik weg meer bij het eten van chocolade. Tientallen mensen zijn in de weer geweest om van met zorg -op duurzame wijze, onder Cocoa Horizons controle- geteelde cacaobonen een topproduct te maken. Het is dan toch jammer om er niet de aandacht aan te schenken die het verdient. Uiteraard geldt dit niet voor snack-bars en “fantasie-chocolade producten”, zoals nuts, mars etc. Deze  worden speciaal voor hap-slik-weg gemaakt.

Chocolade in huis

Als je chocolade cadeau krijgt of zelf in huis haalt, dan zijn er een paar regels die belangrijk zijn om er (over) een langere tijd van te kunnen genieten. Bewaar je chocolade altijd in de originele verpakking. In de regel zijn chocoladeverpakkingen altijd licht-werend. Maar zorg er desondanks altijd voor dat er ook geen licht op kan vallen, zéker geen direct zonlicht. Daarnaast is de bewaartemperatuur ook heel belangrijk. Vermijd, zowel in de zomer als in de winter, dat een chocoladeproduct op een warmte plaats wordt bewaard. Leg de chocolade zeker niet in de buurt van hittebronnen. Denk hierbij aan verwarmingen, airco’s of in de buurt van een werkende oven. Warmte is killing voor chocolade. Niet alleen smelt de chocolade en wordt onhandelbaar en onbreekbaar. Maar als daarna de temperatuur weer gaat stijgen, dan krijgt de chocolade op het oppervlak een “witte waas”. Het lijkt op schimmel, maar dat is het zeker niet. Deze kleine witte kristallen zijn “vet” dat uit de chocolade is gedreven bij hogere temperatuur, en deze vet-laag kristalliseert bij het kouder worden van het product weer (stolt en wordt wit). Deze fat-bloom, zoals dit heet, ziet er onsmakelijk uit, maar is totaal ongevaarlijk en doet niets af aan de eetbaarheid van de chocolade.

Wil je ‘m toch niet meer eten, maak er dan een heerlijke chocolademelk van: 5 blokjes van het Chocotelegram (50 gram) of van een melkchocoladetablet laten smelten in een mok melk (1/4 liter). Verwarmen, roeren…..en genieten maar; de lekkerste chocolademelk die je kunt wensen.

Chocolade in de koelkast is killing

Bewaar chocolade nooit in de koelkast. temperatuur van rond de 4-6 graden is ronduit schadelijk voor de smaken van de chocolade, en geheid, als je de chocolade tijdens zomer-warmte weer uit de koelkast haalt en op temperatuur laat komen, krijg je geheid de boven omschreven fat-bloom op het oppervlak van de chocolade.

Daarnaast, bewaar chocolade nooit in de buurt van sterk ruikende kruiden, etenswaren, of nog erger, poetsmaterialen! Dus nooit chocolade bewaren naast afwasmiddel of chloor, in hetzelfde keukenkastje. De meest geschikte plek om chocolade te bewaren is een keukenkast, een muurkast of op de keldertrap. Koel, maar niet koud.

Offerte of nog vragen?

Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.

ONTDEK ONZE FAVORIETE VERRASSINGEN

Online Bestellen
Luxe chocoladeletter s color fun melkLuxe chocoladeletter s color fun melk
Een luxe chocoladeletter in de smaak puur gedecoreerd met vrolijk ogende gekleurde chocolade strepen. De luxe letter Color Fun weegt 200 gram en wordt verpakt in een luxe rode geschenkdoos. Alle chocoladeletters zijn gemaakt van chocolade van het Belgische chocolademerk Barry Callebaut. Let op, de kleuren kunnen afwijken ten opzichte van de afbeelding.
7,95
8,67
Aanpasbaar chocolade mijterchocolade mijter

Op zoek naar een chocolade geschenk dat alle andere sintattenties overtreft? Kies dan voor een chocolade mijter voorzien van een geheel eigen design, gemaakt van onze eigen duurzaam geproduceerde (Cocoa Horizons) chocoladerecepten van het Belgische topmerk Barry Callebaut. De mijter bestaat uit een heerlijke melkchocolade plak (150 gram) voorzien van een marsepeinen schild (25 gram) met daarop jouw afbeelding/design, wordt verpakt in een rode vensterdoos.

10,95
11,94
Luxe chocoladeletter s smaken verschillen Notenmix karamelLuxe chocoladeletter s smaken verschillen Notenmix karamel
Korting
Smaken verschillen; houdt de ontvanger van chocolade én van noten, dan is dit de juiste keuze. Dit is het ultieme cadeau voor zowel chocoladeliefhebbers (letter bestaat uit melk, wit en puur) als notenliefhebbers (de "topping" bestaat uit hazelnoten, pecannoten, amandelen etc.). Voor elk wat wils dus.
9,28 nu 7,89
10,12 nu 8,60
Aanpasbaar ChocoTelegram 14 Van de Sint met eigen logoTasty Present ambachtelijke chocolade - ChocoTelegram
Een chocolade cadeau van de Sint. Voorzien van jouw eigen logo. De chocoladetekst in dit Chocotelegram is "van de Sint". De letters zijn gemaakt van Belgische melkchocolade en de spaties van Belgische witte chocolade. De Chocotelegramchocolaatjes zijn duurzam geproduceerd en worden verpakt in een rode geschenkdoos.
13,04
14,21

Vragen?

Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.