Welkom bij Tasty Present

Chocolade bewaren, waar moet je op letten

Home » Productaanbod » Chocolade bewaren, waar moet je op letten

Iedereen weet, dat chocolade een product is dat bij hogere temperaturen smelt. Rond de 23 graden is al een punt waar chocolade van consistentie begint te veranderen. Dat is nu ook precies de grote kracht van chocolade; het smelten bij lichaamstemperatuur.

De functie van het smelten in de mond is belangrijk voor het vrijkomen van smaken en geuren. Net als bij wijn, proef je 90% met je neus. Alleen chocolade heeft ook nog een zeer belangrijk mondgevoel. Als je massieve chocolade, bijvoorbeeld een tablet of een Chocotelegram blokje, gewoon in je mond stopt, doorbijt en doorslikt, zul je hoegenaamd niets proeven. Smaken en geuren komen pas los als je de chocolade op je tong laat smelten en zachtjes door je mond beweegt.  Zó subtiel is chocolade en zó jammer is het dan ook, als je zonder nadenken chocolade eet, en er niet echt van geniet. Vanaf nu; geen hap slik weg meer bij het eten van chocolade. Tientallen mensen zijn in de weer geweest om van met zorg -op duurzame wijze, onder Cocoa Horizons controle- geteelde cacaobonen een topproduct te maken. Het is dan toch jammer om er niet de aandacht aan te schenken die het verdient. Uiteraard geldt dit niet voor snack-bars en “fantasie-chocolade producten”, zoals nuts, mars etc. Deze  worden speciaal voor hap-slik-weg gemaakt.

Chocolade in huis

Als je chocolade cadeau krijgt of zelf in huis haalt, dan zijn er een paar regels die belangrijk zijn om er (over) een langere tijd van te kunnen genieten. Bewaar je chocolade altijd in de originele verpakking. In de regel zijn chocoladeverpakkingen altijd licht-werend. Maar zorg er desondanks altijd voor dat er ook geen licht op kan vallen, zéker geen direct zonlicht. Daarnaast is de bewaartemperatuur ook heel belangrijk. Vermijd, zowel in de zomer als in de winter, dat een chocoladeproduct op een warmte plaats wordt bewaard. Leg de chocolade zeker niet in de buurt van hittebronnen. Denk hierbij aan verwarmingen, airco’s of in de buurt van een werkende oven. Warmte is killing voor chocolade. Niet alleen smelt de chocolade en wordt onhandelbaar en onbreekbaar. Maar als daarna de temperatuur weer gaat stijgen, dan krijgt de chocolade op het oppervlak een “witte waas”. Het lijkt op schimmel, maar dat is het zeker niet. Deze kleine witte kristallen zijn “vet” dat uit de chocolade is gedreven bij hogere temperatuur, en deze vet-laag kristalliseert bij het kouder worden van het product weer (stolt en wordt wit). Deze fat-bloom, zoals dit heet, ziet er onsmakelijk uit, maar is totaal ongevaarlijk en doet niets af aan de eetbaarheid van de chocolade.

Wil je ‘m toch niet meer eten, maak er dan een heerlijke chocolademelk van: 5 blokjes van het Chocotelegram (50 gram) of van een melkchocoladetablet laten smelten in een mok melk (1/4 liter). Verwarmen, roeren…..en genieten maar; de lekkerste chocolademelk die je kunt wensen.

Chocolade in de koelkast is killing

Bewaar chocolade nooit in de koelkast. temperatuur van rond de 4-6 graden is ronduit schadelijk voor de smaken van de chocolade, en geheid, als je de chocolade tijdens zomer-warmte weer uit de koelkast haalt en op temperatuur laat komen, krijg je geheid de boven omschreven fat-bloom op het oppervlak van de chocolade.

Daarnaast, bewaar chocolade nooit in de buurt van sterk ruikende kruiden, etenswaren, of nog erger, poetsmaterialen! Dus nooit chocolade bewaren naast afwasmiddel of chloor, in hetzelfde keukenkastje. De meest geschikte plek om chocolade te bewaren is een keukenkast, een muurkast of op de keldertrap. Koel, maar niet koud.

Offerte of nog vragen?

Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.

Heerlijke chocolade geschenken

Bestel razendsnel jouw gepersonaliseerde chocoladegeschenken. Verstuur vandaag nog jouw eigen tekst ín chocolade, een foto óp chocolade of een letter ván chocolade. Kies, upload je afbeelding of boodschap, bepaal je tekst op de wenskaart en geef het afleveradres door; klaar. Per stuk of in grote aantallen. Doorgaans vandaag besteld, vandaag verzonden.

ChocoGiftbox 9 Sinterklaas SeizoenChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 9 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende sinterklaasdecoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

5,77
Op vooraad!
ChocoGiftbox 18 Sinterklaas Seizoen 198 gramChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 18 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende Sinterklaas-decoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

10,85
Op vooraad!
Chocolade Kerstboom Red Velvet (175 gram)Tasty Present Chocolade Algemeen 02

De Kerstkleur bij uitstek; warm-fluweelrood, oftewel Red Velvet. De meest sfeervolle kerstbedrukking op een chocolade kerstboom, maarliefst 175 gram. Heerlijk om alleen of met meerdere mensen van te genieten. Kerstchocolade in een wel heel bijzondere vorm. Dit kerstgeschenk is bij uitstek geschikt om per brievenbuspost te versturen. Bestel de chocolade kerstboom per stuk, of in grote hoeveelheden. Wij kunnen ze tot op de deurmat bij de ontvanger(s) afleveren.

8,75
Op vooraad!
Kies de gewenste letter en het formaat. Onze Extra Large letters zijn 200+ gram, Large 175 gram en Medium 80 gram. Je kunt per letter meteen de gewenste hoeveelheid bestellen.
Vanaf 3,12
Chocotelegram 14 GeschenkdoosChocotelegram 06

Breng je persoonlijke wens over in chocolade met onze Chocotelegram! Met 14 chocoladeblokjes is het mogelijk een geheel eigen tekst in chocolade samen te stellen. Type eenvoudig jouw tekst door middel van het chocolade-toetsenbord. Klik hiervoor op de knop "personaliseer je chocolade". Voeg emoticons of andere afbeeldingen toe om jouw persoonlijke chocolade telegram ook echt jóuw cadeau te maken. Voor bijna iedere gelegenheid zijn er afbeeldingen beschikbaar. Iets te vieren? Kies dan voor een taart, ballonnen of een champagnefles. Maar ook om bijvoorbeeld iemand een pluim te geven hebben we chocolaatjes, zoals een gekleurd 'goed gedaan' -duimpje. Het Chocotelegram wordt gemaakt van (h)eerlijke duurzaam geproduceerde Cocoa Horizons Belgische chocolade.

10,35
Op vooraad!
Pakket van 50 logoblokjesChocoImage 04

Een chocolade blokje, gemaakt van een laagje witte- en melk-chocolade, voorzien van je bedrijfslogo, tekst of afbeelding. De chocolaatjes worden individueel verpakt in een gouden tray met transparante deksel. Hierdoor ideaal om uit te delen op een beurs of evenement, of om bijvoorbeeld deze te presenteren op de receptiebalie. Door middel van een speciaal print procedé kunnen wij met eetbare kleurstoffen iedere gewenste afbeelding op chocolade printen.

42,00
Op vooraad!
Luxe Kerstbonbons 180 gramTasty Present Chocolade Algemeen 02

Sfeervolle geschenkdoos met heerlijke handgemaakte bonbons en aangevuld met 4 pralines met kerstmotief. Jouw eigen bedrijfslogo op de vier hoeken? Dat kan. Informeer naar de mogelijkheden. Onze chocolade is duurzaam geproduceerd, onder Cocoa Horizons certificering. 

12,75
Op vooraad!
Sinterklaas Duo 200 gramTasty Present Chocolade Algemeen 03

Is een keuze tussen chocoladeletter en kruidnoten moeilijk? Dan geef je ze toch allebei! Een heerlijke chocoladeletter S melk (80 gram) én een mix van gechocolateerde kruidnoten (120 g), samen in  een mooie geschenksleeve. 

8,75
Op vooraad!

Vragen?

Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.