Dé specialist in gepersonaliseerde chocolade

Toon prijzen Excl. btw

Incl. btw

Winkelmand
0

Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

Start met winkelen

Onze ambachtelijke chocoladeletters

Chocolade weetjes » Onze ambachtelijke chocoladeletters

Weet wat je kado geeft; bij voorkeur een ambachtelijke chocoladeletter

Het verschil in chocoladeletters begint al bij de keuze van de chocolade. Uiteraard zijn er verschillende mogelijkheden om een chocoladeletter te maken. Niet alleen in de keuze van de chocolade. Die kan op het gebied van kwaliteit lopen van “compoundchocolade” tot de meest exclusieve chocoladerecepten. Waarbij het gehalte aan cacao en het al dan niet aanwezig zijn van meer of minder suiker het uiteindelijke resultaat bepalen. Zeker ook de herkomst van de cacao, cacaobonen kunnen uit Afrika, Azië, Zuid- of Midden-Amerika komen, is bepalend voor de smaak en de uiteindelijke kwaliteit.

De kwaliteit van de chocolade

Op de eerste plaats, en uiteraard de belangrijkste, gaat het erom welke chocolade je gebruikt. Het overgrote deel van alle in Nederland geproduceerde en verkochte sintletters wordt gemaakt van échte chocolade. De echte chocolade, die wij allemaal gewend zijn gewoon “chocolade” te noemen, is gemaakt van cacaomassa, suiker, eventueel melkpoeder en echte cacaoboter. Maar er zijn ook sinterklaasletters of andere chocoladegeschenken op de markt, die gemaakt worden van zogenaamde compound. In het Nederlands wordt  compound imitatiechocolade genoemd. Een product van imitatie chocolade mag niet als chocolade worden benoemd, en wordt dan ook meestal op de verpakking vermeld als “cacao fantasie”. Hierbij worden goedkopere vetten in het recept gebruikt, in plaats van echte, dure cacaoboter.

In de meeste gevallen gaat het dan om kokosvet of palmolie.  De omschrijving van de ingrediënten in de receptuur (chocolade of imitatiechocolade) is verplichte kost op het etiket. Qua smaak lijkt er weinig aan de hand voor de beginnende chocoladeconsument of kinderen (Koetjesreep). Want smaak, of eigenlijk het ontbreken van smaak, is nu eenmaal eenvoudig te maskeren door het gebruik van aroma’s of door het toevoegen van extra suiker. Maar imitatiechocolade wil je niet als relatiegeschenk geven. Let goed op bij het controleren van de ingrediënten. er is een wereld van verschil, zeker voor de ontvanger van een geschenk.

Het belang van cacaobestanddelen en recepten

Niet alleen de herkomst en de maker van de chocolade is belangrijk voor de kwaliteit van jouw letter van chocolade, ook het cacaoaandeel is van belang. Cacaoboter of cacaomassa (beide; cacaobestanddelen) zijn uiteraard duurder dan melkpoeder of suiker. Kijk daarom ook eens goed naar het cacaogehalte in jouw chocoladeletter. Onze eigen chocoladerecepturen, waarvan wij onze chocoladegeschenken maken, hebben een hoog cacaogehalte. Onze witte chocolade bestaat voor 29% uit cacaobestanddelen, onze melkchocolade uit 34% en onze pure chocolade zelfs uit 56%. En dat proef je.

Chocolatiers of chocoladeproducenten krijgen meestal hun chocoladerecepten aangeleverd van een chocoladefabriek. Er is echt maar een beperkt aantal   chocoladeproducenten die hun eigen cacaobonen kopen, branden, vermalen en verder verwerken,  en dan zelf hun chocolade maken. Dit proces noemt men ook wel; “from the bean to the bar”. Het is een dure manier van werken, waarbij je prachtige, zeer specifieke chocoladeproducten krijgt. Maar deze methode is niet geschikt voor het maken van chocoladeletters voor de Nederlandse markt. Hier wordt gewerkt met een beperkt aantal verschillende recepten.

Tasty Present werkt uitsluitend met de Belgische chocolade van Barry Callebaut, een chocoladefabriek uit het Belgische Wieze. Zij maken speciaal voor ons onze eigen samengestelde chocolade recepturen; melk, wit en puur. Dat deze goed zijn, dat wordt jaarlijks bewezen. In diverse vergelijkende proeverijen komen wij, of onze afnemers, er geregeld uit als #1. Daar zijn we dan ook erg trots op. Dit is een ook een vorm van waardering, althans zo voelen wij dat zelf. Waardering is net datgene dat wij hoog in ons vaandel hebben staan. Onze missie is niet voor niets; We Appreciate You. Dit credo komt sterk terug in de kwaliteit van onze chocolade en chocolade kado’s.

De manier van chocoladeletters maken; ambachtelijk of fabrieksmatig

Wat is het verschil tussen handmatig en fabrieksmatig? Hoe men produceert, dat is een bewuste keuze van iedere chocoladeproducent. Deze keuze wordt bepaald door de gewenste hoeveelheid die men wil maken. Het aantal geproduceerde chocolade letters is heel belangrijk voor de prijs. Het is in de chocoladewereld niet anders dan bij iedere andere productieomgeving. Hoe méér je maakt in één keer, hoe lager de prijs wordt. Schaalvoordelen heet dat. Zeker voor een product als een chocoladeletter is prijs belangrijk, maar gelukkig niet hét belangrijkste. Bij Tasty Present is de productie  een mix tussen volledig met de hand gemaakte sinterklaasletters en een deels geautomatiseerd proces.

Handmatig maken we iedere speciale letter. Of er nu een vulling in zit of een decoratie erop moet, al deze letters worden per stuk en met de hand gemaakt. Onze standaardletters worden in een zogenaamde chocoladelijn gemaakt. Hier worden de vormen achter elkaar gevuld en gekoeld. Maar vanaf dat moment is het weer een volledig handmatig proces; selecteren, decoreren en verpakken.  Iedere letter wordt nagekeken op  beschadigingen, afwijkingen en breuk.

We voegen passie, vakmanschap en liefde toe; mag het ietsje meer zijn?

Het belangrijkste bij een chocolade geschenk of chocoladecadeau is de indruk die de ontvanger krijgt bij ontvangst. Dat geldt voor het kado op zich, maar ook voor hóe het bezorgd wordt. Op dat laatste kunnen wij helaas (buiten goed verpakken) weinig invloed uitoefenen. Maar alles wat er aan vooraf gaat, daar hebben we grip op en houden we als ambachtelijke chocoladeproducent sterk in de gaten. Niet alleen het voorgaande traject; de keuze van de chocolade en de chocolade productie is belangrijk en bepaalt de uitstraling van het cadeau. Nee, ook de verpakking is hierbij belangrijk.

Bij Tasty Present zul je geen chocoladeletters aantreffen, zoals in het grootwinkelbedrijf (zoals supermarkten), die verpakt zijn in een eenvoudig dicht kartonnen doosje. Hierbij is de letter niet zichtbaar, maar in het doosje verpakt in een flow-pack. Dit is een folie zakje, dus volledig machinaal verwerkt. Bij Tasty Present zijn alle chocoladeletters voor Sinterklaas verpakt in een luxe vensterdoos. De gewenste chocoladeletter, van A tot met Z, in melk wit en pure chocolade, is verpakt in een mooie gouden tray. Jouw bestelde letter ligt dan ook mooi “aan het venster”. De letter is op deze manier een kado op zich. Een chocoladeletters voor Sinterklaas van Tasty Present is gemaakt van uitmuntende chocolade; duurzaam geproduceerd onder Cocoa Horizons certificering, maar ook nog eens gevuld met veel liefde voor het product, enorm veel passie en een stevige dosis vakmanschap.

Handgemaakte chocoladeletters van Tasty Present; jij geeft ze, de ontvanger beleeft ze.

Online chocoladeletters bestellen, dat kan hier, een paar klikken; geregeld.

Offerte of nog vragen?

Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.

ONTDEK ONZE FAVORIETE VERRASSINGEN

Online Bestellen
Aanpasbaar chocolade bloemchocolade bloem

Bloemen passen eigenlijk altijd.  Wat je ook wilt zeggen; beterschap, bedankt, tot ziens. Levende bloemen zijn soms in de praktijk niet mogelijk. Maar hier is de oplossing. Een boeket van chocolade, voorzien van jouw eigen bedrukking op marsepein. Dat het gewaardeerd wordt kunnen wij je verzekeren. De opdruk, die bepaal je zelf. Logo, een tekst of een foto. Voor de chocolade kikker maken wij uitsluitend gebruik van duurzaam geproduceerde Cocoa Horizons chocolade van het Belgische chocolademerk Barry Callebaut. Je geeft dus niet alleen een leuk geschenk maar het is ook nog eens eerlijk.

10,95
11,94
Luxe chocolade Paasei puur met noten en fruit in een geschenkdoosLuxe chocolade Paasei puur met noten en fruit in een geschenkdoos
Een supermooi, met noten en fruit bestrooid chocolade paasei in een luxe geschenkdoos. Deze chocolade verrassing voor Pasen is verkrijgbaar in melk, witte of pure chocolade. Iemand verrassen wordt wel héél erg eenvoudig gemaakt met dit geschenk van Belgische kwaliteitschocolade. De afmetingen van het paasei zijn 14 x 9,5 cm.
9,49
10,34
Aanpasbaar

Hoe leuk is het om een geheel eigen tekst in chocolade te maken? Een chocolade boodschap? Met het Chocotelegram is dit mogelijk.

Met chocolade letters, cijfers, leestekens en symbolen (melkchocolade) en spaties (wit of puur) kan iedere gewenste tekst worden samengesteld. Klik op de knop "personaliseer je chocolade". Typ de gewenste tekst, vul aan met melk- of pure chocolade symbolen en met leuke gekleurde afbeeldingen. Wij versturen jouw chocolade tekst op de gewenste verzenddatum. Jouw chocolade telegram wordt verpakt in een luxe rode geschenkdoos. Het Chocotelegram® is een prachtig cadeau om te geven én te krijgen.

14,75
16,08
Aanpasbaar chocolade logoblokje XLTasty Present ambachtelijke chocolade - ChocoTelegram

Jouw logo of een korte tekst op chocolade printen? Of zelfs een combinatie van beide? Een LogoBlok XL is dé oplossing! Op een formaat van 2.8 x 5.6 cm en een gewicht 22 gram vertel je precies wat je wilt, zélfs een mooie foto kan er op. Wij verpakken de LogoBlokXL per stuk of met een aantal in een luxe geschenkzak, voorzien van een luxe kopkaartje met jouw speciale (Sinterklaas- of Kerst-? ) wens. Deel maar uit... Los te bestellen vanaf (en in veelvouden van) 100 stuks.

1,32
1,44

Vragen?

Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.