Welkom bij Tasty Present

Gepersonaliseerde chocolade; digitale opdruk of zeefdruk

Home » Productaanbod » Gepersonaliseerde chocolade door digitale opdruk of zeefdruk

Personalisatie op chocolade, dát is pas hot. Past dan ook helemaal in de huidige “Ik-tijd”. Alles moet gepersonaliseerd zijn, voorzien van een naam, een foto of een afbeelding. Chocolade vormt hierop geen uitzondering. Jij hebt de afbeelding en wij zetten deze op chocolade.

Of het nu PDF, Ai of JPeg bestanden zijn, wij verwerken deze bestanden tot de meest fleurige en kleurige opdrukken op chocolade. Uiteraard bedrukt met de meest veilige eetbare inkten die er bestaan. Eigenlijk kan je zo’n beetje alles wat je op papier kunt drukken momenteel ook op chocolade drukken; chocolade foto, chocolade bedrijfslogo, een chocolade mailing. Noem maar op.

Wat is een zeefdruk en wat is een digitale opdruk?

Er zijn in de drukkerswereld verschillende technieken om een afbeelding op een “medium” over te brengen. Denk aan; offset, zeefdruk, digitale print, transfer, tampondruk, etsen, sublimatie.  Afhankelijk van de gewenste ondergrond én het gewenste resultaat kan je kiezen uit deze diverse mogelijkheden. Maar we beperken ons in deze blog tot het bedrukken van chocolade. Alleen zeefdruk en digitaal drukken zijn in de chocoladewereld relevant. Het mag duidelijk zijn, dat druktechnieken waarbij hitte wordt gebruikt, of waar veel druk nodig is, afvallen.  Maak zelf op basis van alle voors en tegens een gedegen afweging.

Zeefdruk

Een zeefdruk wordt gemaakt door middel van een metalen “zeefraam”, bespannen met een doek. Deze doek is volledig ingesmeerd met een emulsie, die door fotografische belichting “open wordt gemaakt”. Dit gebeurt per afbeelding, per kleur. Bij een bedrukking in vier keuren maakt men dus vier verschillende zeeframen.  Het zeefraam spant men in de zeefdrukmachine en besmeert deze met inkt (pasta).  Het te bedrukken product wordt onder het zeefraam gelegd.  Met een rakel (een soort rubberen “schraper”) veegt men als het ware de inkt op díe plekken door het zeefdoek, die door belichting open zijn gemaakt. Voor een tweede drukgang ( tweede kleur) wacht je tot de eerste opdruk droog is. Elke opdruk duurt maar enkele seconden, dus in grote volumes, en met een lange levertijd, een supermooie wijze van bedrukken.

voor:

 • mooie scherpe afbeeldingen
 • mooie dekkende kleuren
 • drukken kan zowel op melk-, witte- als pure chocolade
 • bij grote aantallen prijstechnisch voordeliger (makkelijk schaalbare productie)
 • het eerste exemplaar is exact gelijk aan het 10000e

tegen:

 • alleen platte afbeeldingen (logo’s etc)
 • per kleur opstartkosten (zeefraam 1-5 werkdagen, € 20- € 45 per stuk)
 • geen flexibiliteit; alleen interessant in grote aantallen
 • opstartkosten en opstarttijd (zeefraam maken kost tijd én geld)
 • beperking in kleurpallet (meestal max 4 kleuren)
 • ongeschikt voor kleine of wisselende designs binnen één opdracht
 • opstarten productie niet mogelijk in kleine aantallen (pas vanaf 250-1000 stuks interssant)
 • een lopende productie kan niet tussentijds gewijzigd worden
 • lange levertijd (dagen tot weken)

Digitale print

Voor een digitale opdruk stuurt men een digitaal bestand rechtstreeks naar een digitale (flat-bed) printer. Daarom is het mogelijk om iedere afdruk verschillend te maken. Er zijn géén opstartkosten en iedere afbeelding kan á la minute op chocolade worden geprint. De chocolade voor deze digitale druk is vóórbewerkt en ietsje ruw gemaakt, waardoor de inkt rechtstreeks op de chocolade hecht. De chocolade wordt in een sjabloon in de printer gelegd, geprint en is meteen daarna verzendklaar. Digitaal printen heeft dan ook een extreem korte productietijd. De scherpste foto komt razend scherp op de chocolade.  Maar bedenk wel; shit in, shit out; dus de kwaliteit van de foto of het beeld dat wordt aangeleverd, is bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit.

voor:

 • geen opstartkosten
 • opdruk mogelijk vanaf één stuk
 • zeer korte levertijden, zeer flexibel, vanaf de eerste print
 • niet alleen vectorbestanden, ook fotobestanden mogelijk, hoe klein ook
 • kleurenpallet CMYK (dus altijd full colour)
 • monsters, ook per stuk, zijn binnen enkele minuten te maken
 • alle mogelijke kleurcombinaties zijn printbaar
 • grote opdrachten kunnen eenvoudig, en zonder startkosten per kleur, worden opgesplitst in meerdere designs
 • levertijd rekenen in uren, geen dagen
 • zéér scherpe afbeeldingen, in fotokwaliteit

tegen:

 • printen kan alleen op witte chocolade, inkten zijn altijd transparant
 • de kosten van de eerste print zijn bijna net zo hoog als de 10000e
 • print-duur van één printsjabloon is ongeveer 12 minuten
 • grote aantallen een iets langere levertijd, dit komt door het printproces (maar wel nog steeds maar dagen)
 • prijstechnisch weinig “economies of scale” (schaalvoordelen zijn beperkt)

Wat is nu de beste keus voor jou?

Dat is niet zo een twee drie te zeggen, Dat is voor iedere printopdracht, voor iedere toepassing en voor ieder project, anders. De keuze hangt van een aantal factoren af, die jij zelf moet beoordelen. Moet je snel geleverd hebben, dan is zeefdruk geen optie. Heb je tijd en een groot volume, dan is zeefdruk wellicht jouw beste keus, ook wat prijs betreft. Wil je fotokwaliteit, dan is digitaal printen de enige mogelijkheid. Wil je absoluut op melkchocolade of pure chocolade drukken, dan kan alleen zeefdruk worden toegepast.

Offerte of nog vragen?

Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.

Heerlijke chocolade geschenken

Bestel razendsnel jouw gepersonaliseerde chocoladegeschenken. Verstuur vandaag nog jouw eigen tekst ín chocolade, een foto óp chocolade of een letter ván chocolade. Kies, upload je afbeelding of boodschap, bepaal je tekst op de wenskaart en geef het afleveradres door; klaar. Per stuk of in grote aantallen. Doorgaans vandaag besteld, vandaag verzonden.

ChocoGiftbox 9 Sinterklaas SeizoenChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 9 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende sinterklaasdecoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

5,77
Op vooraad!
ChocoGiftbox 18 Sinterklaas Seizoen 198 gramChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 18 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende Sinterklaas-decoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

10,85
Op vooraad!
Chocolade Kerstboom Red Velvet (175 gram)Tasty Present Chocolade Algemeen 02

De Kerstkleur bij uitstek; warm-fluweelrood, oftewel Red Velvet. De meest sfeervolle kerstbedrukking op een chocolade kerstboom, maarliefst 175 gram. Heerlijk om alleen of met meerdere mensen van te genieten. Kerstchocolade in een wel heel bijzondere vorm. Dit kerstgeschenk is bij uitstek geschikt om per brievenbuspost te versturen. Bestel de chocolade kerstboom per stuk, of in grote hoeveelheden. Wij kunnen ze tot op de deurmat bij de ontvanger(s) afleveren.

8,75
Op vooraad!
Kies de gewenste letter en het formaat. Onze Extra Large letters zijn 200+ gram, Large 175 gram en Medium 80 gram. Je kunt per letter meteen de gewenste hoeveelheid bestellen.
Vanaf 3,12
Chocotelegram 14 GeschenkdoosChocotelegram 06

Breng je persoonlijke wens over in chocolade met onze Chocotelegram! Met 14 chocoladeblokjes is het mogelijk een geheel eigen tekst in chocolade samen te stellen. Type eenvoudig jouw tekst door middel van het chocolade-toetsenbord. Klik hiervoor op de knop "personaliseer je chocolade". Voeg emoticons of andere afbeeldingen toe om jouw persoonlijke chocolade telegram ook echt jóuw cadeau te maken. Voor bijna iedere gelegenheid zijn er afbeeldingen beschikbaar. Iets te vieren? Kies dan voor een taart, ballonnen of een champagnefles. Maar ook om bijvoorbeeld iemand een pluim te geven hebben we chocolaatjes, zoals een gekleurd 'goed gedaan' -duimpje. Het Chocotelegram wordt gemaakt van (h)eerlijke duurzaam geproduceerde Cocoa Horizons Belgische chocolade.

10,35
Op vooraad!
Pakket van 50 logoblokjesChocoImage 04

Een chocolade blokje, gemaakt van een laagje witte- en melk-chocolade, voorzien van je bedrijfslogo, tekst of afbeelding. De chocolaatjes worden individueel verpakt in een gouden tray met transparante deksel. Hierdoor ideaal om uit te delen op een beurs of evenement, of om bijvoorbeeld deze te presenteren op de receptiebalie. Door middel van een speciaal print procedé kunnen wij met eetbare kleurstoffen iedere gewenste afbeelding op chocolade printen.

42,00
Op vooraad!
Luxe Kerstbonbons 180 gramTasty Present Chocolade Algemeen 02

Sfeervolle geschenkdoos met heerlijke handgemaakte bonbons en aangevuld met 4 pralines met kerstmotief. Jouw eigen bedrijfslogo op de vier hoeken? Dat kan. Informeer naar de mogelijkheden. Onze chocolade is duurzaam geproduceerd, onder Cocoa Horizons certificering. 

12,75
Op vooraad!
Sinterklaas Duo 200 gramTasty Present Chocolade Algemeen 03

Is een keuze tussen chocoladeletter en kruidnoten moeilijk? Dan geef je ze toch allebei! Een heerlijke chocoladeletter S melk (80 gram) én een mix van gechocolateerde kruidnoten (120 g), samen in  een mooie geschenksleeve. 

8,75
Op vooraad!

Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.