Dé specialist in gepersonaliseerde chocolade
Toon prijzen Excl. btw
Incl. btw
Afhankelijk van het land worden er diverse benamingen gebruikt voor gevulde chocoladeproducten. Nederland en Vlaanderen zijn eigenlijk de enige landen die het woord bonbon gebruiken voor deze verrukkelijke chocolade creaties. In bijna alle landen om ons heen gebruikt men de naam praline. Wij Nederlanders noemen chocolade met een vulling praline én bonbon. Eigenlijk bedoelen we altijd hetzelfde; een prachtige chocoladevorm, die gevuld is met een overheerlijke vulling. De Belg Neuhaus was de eerste die gevulde chocolade maakte; een vulling met een dun chocolade omhulsel. Hoor je trouwens het woord bonbon in Duitsland, dan bedoelen ze hier iets heel anders mee. Meestal hebben ze het dan over een gewoon snoepje. In Duitsland, Engeland, eigenlijk overal, noemt men de bonbon dan ook praline. Er is geen verschil, dus noem deze lekkernij van chocolade zoals je wilt.
Wij denken dat in Nederland de naam bonbon het meest gebruikt wordt. Zeker zijn er regionale verschillen, in Limburg spreekt men bijna uitsluitend over een bonbon, als men een bonbon bedoelt. Daarnaast zal in de ambachtelijke chocolaterie, door de chocolatier zelf, de naam praline vaker worden gebruikt voor zijn eigen creaties. Het is een meer internationale benaming, zeker als een chocoladeproducent meer buitenlandse afnemers heeft.
Er bestaan meerdere variaties van pralines, we beperken ons hierbij tot de twee meest voorkomende productiewijzen; de overtrokken bonbon en de gevormde bonbon.
De overtrokken bonbon spreekt eigenlijk al voor zich; hier maak je eerst de vulling. De vulling is bij een overtrokken praline altijd vast, dus er is hierbij nooit sprake van een vloeibare vulling. Voorbeelden van vaste vullingen zijn; fruitmassa of gelei, nougatine of zelfs cake. Deze vulling maak je in platte bakplaten. En snijdt deze nadien in blokjes, net zo groot als je wenst. Het principe van een praline of bonbon is dat deze altijd in één of twee happen gegeten kan worden. Als je de blokjes hebt gesneden worden ze met de hand of via een”overtrek-machine” overgoten met vloeibare chocolade; dat kan melkchocolade, witte chocolade of pure chocolade zijn. Deze vloeibare chocolade laat, na afkoeling, een lekkere, niet te dikke laag knapperige chocolade achter. Min of meer een omhulsel van chocolade, helemaal sluitend rond de vulling.
De tweede manier van pralines of bonbons maken gaat met kunststof chocoladevormen. Deze vormen zijn er in duizenden variaties; van hartjes tot kogels, van kerstbomen tot paashaasjes en sterren. Maak je een vorm praline dan vul je de vormen met vloeibare chocolade, zijn alle hoekjes en gaten goed gevuld met chocolade, dan giet je de vorm weer leeg. Je houdt de vorm op z’n kop, en klopt alle overtollige chocolade eruit. Wat achter blijft in de vorm is een dun laagje chocolade. De chocoladevorm gaat nu in de koeling. De vloeibare chocolade in de vorm stolt dan. Deze “bakjes”van chocolade worden vervolgens gevuld met een vulling naar keuze. Vullingen zijn zó divers, de enige beperking ligt in de creativiteit van de chocolademaker. Je kunt het zo gek niet bedenken, zoet én hartig. De gewenste vulling spuit je tot enkele millimeters onder de bovenrand in de vorm. Daarna smeer je de bovenkant van de vorm (bovenop de vulling) af met vloeibare chocolade. Zo maak je de praline dicht aan de onderkant. Na koeling is de praline makkelijk uit de vorm te kloppen, en gereed voor consumptie.
Ons maakt de naam niet uit; wij gebruiken willekeurig zowel de naam praline als bonbon voor onze gevulde choco verrassingen. Het belangrijkste is dat onze klanten weten wat ze krijgen; een heerlijke, gevulde chocolade creatie. Tasty Present heeft zowel een aantal verrukkelijke gevormde – als overtrokken- pralines, waarbij de vullingen bestaan uit maracuja, tiramisu, room-vanille, Liquor 43 etc.. Hiermee combineren we de meest verrukkelijke en luxe relatiegeschenken van chocolade, heerlijke kerstverrassingen, kerst chocolade, paas attenties voor personeel of kerst- of paas chocolade met logo. Wil je kerst chocolade bestellen, bestaande uit handgemaakte, overheerlijke pralines? Gemaakt met veel passie en verrukkelijke ingrediënten, dan ben je aan het juiste adres. Vind je toch jouw keuze niet, vraag dan vanaf 100 stuks een vrijblijvende offerte aan.
Naast de diverse handgemaakte praline (bonbon) kan je ook kiezen voor onze LogoPraline. Deze eveneens handgemaakte praline maken we met witte chocolade. Dit is nodig omdat we op iedere bonbon of praline een bedrukking aanbrengen. Deze bedrukking kan bestaan uit een foto, een logo, een tekst. Uitgangspunt is; jij bepaalt wat je op jouw praline of bonbon afbeeldt. De vulling, daar hebben we het nog niet over gehad, die bestaat uit hazelnoot-praliné (let op de é). Er is namelijk verschil tussen een praline; dit is een bonbon, en praliné; dit is een vulling. In dit geval is het hazelnoot-praliné. Een zacht-romige, hoogwaardige vulling, op basis van héél veel hazelnoten.
Met LogoPralines of LogoBonbons bestel je de meest fantastische, gepersonaliseerde pralines of gepersonaliseerde bonbons. Je kunt jouw persoonlijk bedrukte bonbons los bestellen (te leveren per 100 stuks), of als uitdeelgeschenk, verpakt in een blistertje (te bestellen per 50 stuks). Deel ze uit op een beurs, als koffie praline, als geboortegeschenk of bij een huwelijk; succes verzekerd.
De LogoPraline is ook de basis van onze bekende chocolade foto. Tijdens het bestelproces binnen “chocolade bedrukken” op onze website, kies je eenvoudig het gewenste formaat. Kies je een Instagram-formaat, hierbij is de foto vierkant, en bestaat deze uit 16 pralines, ongeveer 12 x 12 cm. Of wil je toch liever een standaard foto-formaat, de foto is dan rechthoekig, en bestaat uit 24 bonbons, ongeveer 17 x 13 cm. Doe anders eens echt gek, kies voor een prachtig bewaarblik. Jouw foto verdeel je dan over 35 chocolade bonbons. En wat een formaat, jouw foto van bedrukte bonbons heeft een grootte van 17 x 23 cm. Het summum van onze fotochocolade? Kies voor 60 Logopralines, die samen een oppervlak van 33 x 15 centimeter beslaan. Dit is wat betreft luxe chocolade met foto wel echt de top. Vandaag besteld; doorgaans vandaag verzonden, zelfs per stuk.
Een LogoPraline heeft een formaat van 2.8 x 2.8 cm. Wil je een grotere praline? Dat kan. Kies dan de LogoPraline XL; dubbel zo groot, dubbel zo lekker en dubbel zo imposant. Het formaat is 2.8 x 5.6. cm. Druk hierop een langwerpig logo of een een kleine tekst. Je zult versteld staan van de uitstraling. Bijna alle bovenstaande chocolade foto’s; 16 pralines, 24 pralines en 60 pralines bestel je ook eenvoudig op basis van de LogoPraline XL. Dus bijvoorbeeld bij een Choco Foto met 16 “gewone” LogoPralines, kies je voor 8 LogoPralines XL. Het uiteindelijke formaat van de foto blijft exact gelijk.
Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.
Chocoladeletters bestellen voor bedrijven Wil je chocoladeletters bestellen voor jouw bedrijf of organisatie, voor klanten of voor jouw collega’s? Dan heb je natuurlijk andere eisen dan dat je privé één of enkele...
Lees meerKan je ook zakelijk een cadeau voor Valentijnsdag versturen? De dag van de liefde. Uiteraard bedoelt men hiermee gewoontegetrouw de liefde tussen mensen. Liefde van mens tot mens. Niets mooiers dan dat,...
Lees meerOrigineel verjaardagscadeau van chocolade Een fijne verjaardag; dat is denkelijk de meest gebruikte wens die men elkaar toestuurt voor verjaardagen. Als 100 mensen tot jouw kennissenkring behoren, waarop een gemiddeld mens wel...
Lees meerWij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.