Welkom bij Tasty Present

Chocotelegram® - de eerste en de echte

Home » Productaanbod » Chocotelegram® – de eerste en de echte

Hoe het allemaal begon

Tasty Present heeft zich sinds haar oprichting in 1991 beziggehouden met het versturen van “aandacht en waardering” naar honderdduizenden klanten in Nederland en het omringende buitenland. Qua missie is er in de dertig daarop volgende jaren niets veranderd: het schenken van waardering en aandacht met eet-en drinkbare geschenken is ook nu nog de “Why” van Tasty Present. Vanaf de start was 99% van het assortiment gebaseerd op wijnen. Harry Timmers, oprichter, samen met zijn vrouw Hélène, eten-en drinken-gek en vinoloog®, volgde zijn hart. Door eigen veranderdrift én een steeds meer veranderende markt, moesten en zouden er andere producten dan wijn aan het geschenkengamma worden toegevoegd. Binnen een jaar dekte de vlag de lading niet meer. De naam Felicivin BV (Tast Present) betekent immers “feliciteren met wijn”.

Van wijn naar chocolade

Met name door de overname begin jaren negentig van het in Halsteren gevestigde “Kado en Delicatesse Expresse” werd het assortiment uitgebreid met de toentertijd befaamde TelegramTaart. Dat was de eerste niet drinkbare loot aan de Felicivin-stam.  Honderdduizenden taarten hebben er in de navolgende 15 jaar de Nederlandse huizen en kantoren bereikt.  Nu zijn er andere taart-alternatieven, meestal gebruikmakend van lokale bakkers, dus ligt de focus op andere geschenken. Het Tasty Present motto blijft; als je niet de beste bent of kunt worden met een product; stop er dan mee!

Medio jaren negentig van de vorige eeuw volgde een tweede overname; het door RTL4 en PostNL gestarte TéléKado uit Hilversum.  In de zoektocht naar producten of geschenken waar je heel flexibel een persoonlijke wenstekst mee kunt overbrengen, kom je logischerwijs al snel uit bij chocolade. Geen enkel product is zó flexibel als chocolade. Het idee, om door middel van vierkante blokjes, die heel duidelijk zijn voorzien van een 2D letter, cijfer of symbool, een tekst te kunnen maken, was immers niet zo’n grote stap. De uitvoering hiervan wél. De uitdaging was om dit project voor een bescheiden prijs te kunnen realiseren. Je hebt immers zo veel letters en symbolen nodig, dat je wat de kosten voor het maken van de vormen betreft over heel veel geld spreekt; geld dat er uiteraard bij het jonge Tasty Present niet echt was.

Méér dan 90 verschillende Chocotelegram® vormen

Gekozen is er toen voor het maken van folie-vormen. Dit zijn vormen waarbij een kunststoffolie onder verhitting over een vorm “getrokken” wordt.  Nadeel is, dat de randen per definitie niet scherp en de blokjes onregelmatig zijn. Om het concept te testen was dit voldoende, maar voldeed voor het uiteindelijke doel bij lange na niet aan de gestelde kwaliteitseisen. In de begindagen werden er bescheiden voorraden van letterblokjes gemaakt; twee doosjes “A’s”, één doosje “B’s”, etc. Nú, na meer dan 30 jaar, produceert men een hele pallet “A’s”, vijf pallets spaties…

Begin jaren negentig heeft Tasty Present met het Chocotelegram®-concept, dat alleen bestond uit blokjes maar nog geen duidelijk vormgegeven verpakkingen, deelgenomen aan de ISM (Internationale Süsswaren Messe) in Keulen (D). Hier stond het Chocotelegram® tussen 1.500 internationale zoetwarenproducenten. Hier  ontving Chocotelegram® een groot compliment én de bevestiging dat de gekozen richting goed was. Een Canadese zoetwarenimporteur meldde zich op de stand en zei; er staan hier 1500 chocolade-leveranciers, maar jullie zijn de enige met een concept! Vanaf dat moment lag de focus bij het Chocotelegram® dan ook sterk op kwaliteit, onderscheidend vermogen en internationalisatie. Chocotelegram® noemt men ook vaak chocoladetelegram of chocolate telegram.

Er is voor gekozen om een kwalitatief superieur product in de markt te zetten. Met hulp van vrienden is de benodigde investering rond gekomen. Toen, en nu nog steeds, een enorme bak geld. Voor het hele concept (méér dan 90 verschillende vormen) zijn er kwalitatief hoogwaardige polycarbonaat vormen ontworpen en geproduceerd.  Een polycarbonaatvorm is een “gespoten” kunststofvorm, die vormvast en enorm gedetailleerd is. Prachtige strakke hoeken, verdiepte letters en een supermooie leesbaarheid. Niet alleen het hele alfabet, cijfers, tientallen symbolen (@,%,&,* etc.), maar ook de gangbare letters voor buitenlandse talen (Frans, Duits, Spaans Portugees, Zweeds, Deens, Noors, Fins en Pools).

Chocotelegram®; de eerste en de échte

What’s in a name? Veel! Chocotext, chocolate telegram, chocoladetelegram of chocolade telegram, allemaal benamingen voor een boodschap in chocolade,  maar niet de échte. Vanaf de lancering is het Chocotelegram® geconfronteerd met tientallen kopieën wereldwijd. Die mee willen liften op het succes.  De eerste jaren is er steeds juridisch opgetreden tegen iedere vorm van inbreuk op het merkenrecht. Nu, vele ervaringen rijker, gaat Tasty Present uit van eigen kracht. Dat werkt tot nu toe prima. Kopieën komen en gaan, maar kunnen het kwalitatief niet waarmaken. Meestal is een kopie binnen twee of drie jaar weer van de markt. Een Chileense relatie zei ooit; Only succesful products are being copied. Zo is het maar net. Een positieve invloed van het op de markt komen van kopieën is dat er veel meer mensen in contact komen met het bestaan van een chocolade telegram of chocolade wensteksten. Wellicht was Tasty Present op eigen kracht  nooit gelukt. Daarnaast streelt het je ego als ondernemer, dat er wereldwijd schijnbaar enkele tientallen ondernemers zijn, die brood zien in jouw concept.

Op dit moment wordt het Chocotelegram® verkocht in een twintigtal landen, voornamelijk via partners. Meestal beheren deze internationale partner één of meer internationale webshops op het gebied van wenskaarten, gifts of gepersonaliseerde geschenken. Hierbij past het Chocotelegram® concept natuurlijk perfect, iedere tekst is immers klant specifiek.

We Appreciate you

Onze klanten, medewerkers, leveranciers, milieu… de waarden van ons familiebedrijf. Tasty Present is een echt Limburgs familiebedrijf; met alle neuzen dezelfde kant op, samen met een 25-tal passievolle choco-collega’s. Waar de medewerkers  van Tasty Present nóg meer van houden dan van chocolade, dat zijn hun klanten. Sommige klanten hebben de reis vanaf 1991 tot nú, een reis vol uitdagingen en pieken en dalen, vanaf het begin meegemaakt. Sommigen hebben zelfs mee-geboetseerd aan het uiteindelijke concept. Dat geldt trouwens ook voor enkele medewerkers. Dat zegt iets over TastyPresent, over haar klanten én over haar medewerkers. WE APPRECIATE YOU. Dat proef je, dat merk je als je bestelt of contact opneemt voor een vraag.

Heb je suggesties, vragen of opmerkingen over het Chocotelegram®, of zou je zelf het Chocotelegram® willen verkopen in je winkel of webshop, neem contact op met Harry Timmers harry@tastypresent.com.

Offerte of nog vragen?

Vul ons OFFERTEFORMULIER in, gegarandeerd ontvang je binnen enkele (werk) uren jouw offerte in je mailbus. Wij reageren razendsnel. Heb je nog een vraag? Maak dan gebruik van ons CONTACTFORMULIER.

Heerlijke chocolade geschenken

Bestel razendsnel jouw gepersonaliseerde chocoladegeschenken. Verstuur vandaag nog jouw eigen tekst ín chocolade, een foto óp chocolade of een letter ván chocolade. Kies, upload je afbeelding of boodschap, bepaal je tekst op de wenskaart en geef het afleveradres door; klaar. Per stuk of in grote aantallen. Doorgaans vandaag besteld, vandaag verzonden.

ChocoGiftbox 9 Sinterklaas SeizoenChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 9 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende sinterklaasdecoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

5,77
Op vooraad!
ChocoGiftbox 18 Sinterklaas Seizoen 198 gramChocoGiftBox 01

Niet wéér een chocoladeletter geven? Kies dan voor een geschenkdoos met 18 chocolaatjes voorzien van een viertal verschillende Sinterklaas-decoraties. Heerlijk om te geven, lekker om te krijgen.

10,85
Op vooraad!
Chocolade Kerstboom Red Velvet (175 gram)Tasty Present Chocolade Algemeen 02

De Kerstkleur bij uitstek; warm-fluweelrood, oftewel Red Velvet. De meest sfeervolle kerstbedrukking op een chocolade kerstboom, maarliefst 175 gram. Heerlijk om alleen of met meerdere mensen van te genieten. Kerstchocolade in een wel heel bijzondere vorm. Dit kerstgeschenk is bij uitstek geschikt om per brievenbuspost te versturen. Bestel de chocolade kerstboom per stuk, of in grote hoeveelheden. Wij kunnen ze tot op de deurmat bij de ontvanger(s) afleveren.

8,75
Op vooraad!
Kies de gewenste letter en het formaat. Onze Extra Large letters zijn 200+ gram, Large 175 gram en Medium 80 gram. Je kunt per letter meteen de gewenste hoeveelheid bestellen.
Vanaf 3,12
Chocotelegram 14 GeschenkdoosChocotelegram 06

Breng je persoonlijke wens over in chocolade met onze Chocotelegram! Met 14 chocoladeblokjes is het mogelijk een geheel eigen tekst in chocolade samen te stellen. Type eenvoudig jouw tekst door middel van het chocolade-toetsenbord. Klik hiervoor op de knop "personaliseer je chocolade". Voeg emoticons of andere afbeeldingen toe om jouw persoonlijke chocolade telegram ook echt jóuw cadeau te maken. Voor bijna iedere gelegenheid zijn er afbeeldingen beschikbaar. Iets te vieren? Kies dan voor een taart, ballonnen of een champagnefles. Maar ook om bijvoorbeeld iemand een pluim te geven hebben we chocolaatjes, zoals een gekleurd 'goed gedaan' -duimpje. Het Chocotelegram wordt gemaakt van (h)eerlijke duurzaam geproduceerde Cocoa Horizons Belgische chocolade.

10,35
Op vooraad!
Pakket van 50 logoblokjesChocoImage 04

Een chocolade blokje, gemaakt van een laagje witte- en melk-chocolade, voorzien van je bedrijfslogo, tekst of afbeelding. De chocolaatjes worden individueel verpakt in een gouden tray met transparante deksel. Hierdoor ideaal om uit te delen op een beurs of evenement, of om bijvoorbeeld deze te presenteren op de receptiebalie. Door middel van een speciaal print procedé kunnen wij met eetbare kleurstoffen iedere gewenste afbeelding op chocolade printen.

42,00
Op vooraad!
Luxe Kerstbonbons 180 gramTasty Present Chocolade Algemeen 02

Sfeervolle geschenkdoos met heerlijke handgemaakte bonbons en aangevuld met 4 pralines met kerstmotief. Jouw eigen bedrijfslogo op de vier hoeken? Dat kan. Informeer naar de mogelijkheden. Onze chocolade is duurzaam geproduceerd, onder Cocoa Horizons certificering. 

12,75
Op vooraad!
Sinterklaas Duo 200 gramTasty Present Chocolade Algemeen 03

Is een keuze tussen chocoladeletter en kruidnoten moeilijk? Dan geef je ze toch allebei! Een heerlijke chocoladeletter S melk (80 gram) én een mix van gechocolateerde kruidnoten (120 g), samen in  een mooie geschenksleeve. 

8,75
Op vooraad!

Wij zijn op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar. Je kunt ons ook een e-mailbericht sturen of maak gebruik van ons contactformulier. Wil je een offerte aanvragen? Maak dan gebruik van dit formulier.